Vad äter man i Spanien?
Den spanska “Medelhavsdieten” har blivit mycket omtalad även utanför landet och många läkare och näringsfysiologer anser det som en av de mest hälsosamma matkulturerna. Det är en av orsakerna till den höga medellivslängden i Spanien. Dieten är uppbyggd kring grönsaker, frukt, grovt bröd, fisk och skaldjur, olivolja, vitlök, mineralvatten och rödvin. Det spanska köket är ett medelhavskök och omfattar rätter och traditioner runt mat och dryck i Spanien. En ganska stor del i det spanska köket, särskilt i kusttrakter, är fisk och skaldjur. Lök, vitlök, paprika och färska örter används flitigt. Några karaktäristiskt spanska rätter är paella, tortilla (potatisomelett), och olika typer av tapas, smårätter.
Restauranger på vänster sida om hamnen, Puerto Tomas Maestre
Restaurante Taste of India
Indisk restaurang med mycket god mat
Venetia
Har fina maträtter
Casablanca
Restaurang med god mat och fin service
Alt Frankfurt
Tysk inspirerad mat
Sugar and Spice
Restaurang med fransk meny
Coco Restaurant
Asiatisk restaurang med både japansk och thailändsk mat
Restaurante Freidura Mar Menor
Kan inte rekommenderas
Restauranger på höger sida om hamnen, Puerto Tomas Maestre
Pizza del Mare
En restaurang med god mat och fina pizzor.
White diamond
Fin bar
Alina´s
Fin service
Resturanger på närmre håll
- Pizzeria Imperial
- La Manga Norte